Team Norconsult med rekordhøy kvinneandel før årets sesong

Sesongåpning på Beitostølen 19. - 20. november betyr starten på en ny skisesong for Team Norconsult. Med ny treningsfilosofi og rekordhøy kvinneandel ser laget positivt på sesongen.

Team Norconsult har foran årets sesong endret treningsfilosofi i retning mot å trene flere timer på lavere intensitet, og i tillegg høyere nøyaktighet i intensitetsstyringen. Formålet er å stake ut en kurs laget tror de kan utvikle videre over tid.

Til tross for at laget har en ny filosofi påpeker hovedtrener, Ola Kvisle, at filosofien ikke blir tredd nedover ørene på utøverne. Utøverne har fremdeles eierskap til egen filosofi. Dette fordi enkelte utøvere har endret treningen ganske drastisk, mens andre har gjort mer moderate endringer og videreført mye av det som har gitt dem suksess frem til nå.

- Vi erkjenner at laget ikke har hatt en optimal utvikling år for år. Som så mange andre opplever vi at det er vanskelig å ta de siste stegene helt til toppen, derfor har vi gjort noen endringer. Som trener er jeg overbevist om at flere utøvere på sikt tar de siste stegene opp til toppen. Langsiktighet forblir likevel et nøkkelpunkt, dette er et langsiktig prosjekt, sier Kvisle.

Kvisle håper den nye treningsfilosofien vil resultere i sterke resultater i skisporet. Han forventer at laget blir litt bedre enn i forrige sesong, og at Team Norconsult i løpet av den nesten fem måneder lange skisesongen klarer å levere på et høyere nivå i flere skirenn enn tidligere år.

- Sesongen er lang, og det er noe vi har i bakhodet inn mot Beitostølen nå til helgen. Som lag har vi et ønske om å kunne hevde oss i toppen i flere nasjonale renn, i tillegg til å sende flere utøvere til verdenscup og U23 VM.

Rekordhøy kvinneandel

Nytt for årets sesong er den rekordhøye kvinneandelen på hele 40 prosent. Det er Kvisle stolt over.

- Det har lenge vært et mål å få opp andelen med jenter, men det har samtidig vært viktig for oss at de vi tar inn passer inn i Team Norconsults profil. Utfordringen har vært, og er fremdeles, at det er langt færre jenter å velge blandt på dette nivået. Det er gledelig at vi er oppe i fire nå, og det er ingen tvil om at det er en styrke for laget at kjønnsbalansen er jevn, sier Kvisle.

Videre mener han det trengs et minimum antall med jenter for å skape et jentemiljø, som i seg selv er viktig og som kan bidras til at hele laget hever seg.

- Her oppleves kanskje fire som et minimum, som bidrar til at jentene blir en mer uavhengig enhet, og ikke bare må slenge seg med det guttene gjør på trening og sosialt. Med en jevn balanse kan jentene være jenter, og slipper å tilpasse seg for mye et guttemiljø. Gutter og jenter er forskjellige på en del områder, og en jevn fordeling mellom kjønnene opplever jeg som gunstig for trivselen i gruppa som helhet.

Team Norconsult har i flere sesonger levert flere løpere til landslagene. Nå er laget for sesongen 2022/23 satt. Følgende løpere utgjør Team Norconsult denne sesongen:

Kvinner:

 • Elena Rise Johnsen, Asker Skiklubb
 • Emma Kirkeberg Mørk, Drammens Ballklubb
 • Mari Svingheim, Konnerud IL
 • Margrethe Wettre Andreassen, Asker SK

Herrer:

 • Thomas Helland Larsen, Fossum IF
 • Erland Kvisle, Asker SK
 • Sjur Kvisle, Asker SK
 • Maks Zechel, Asker SK (Nakkertok Nordic, Canada)
 • Emil Lier, Asker SK
 • Fredrik Johnsrud, Bygdø IL

I tillegg til hovedtrener Ola Kvisle, består staben i Team Norconsult av fire smørere og to skitestere.

Vi gleder oss til å følge Team Norconsult i vinter, og ønsker laget lykke til i skisporet!

Foto: Team Norconsult

 • Henrik Charlesen

  Senior kommunikasjonsrådgiver

 • Kontakt oss