Norconsults Daan Anne Boonstra og Ida Karoline Andresen er to av fem norske finalekandidater til ingeniørkonkurransen EFCA Future Leaders. (Foto: Norconsult)

To finalekandidater fra Norconsult i internasjonal ingeniørkonkurranse

Fem nordmenn er av RIF (Rådgivende Ingeniørers Forening) nominert til den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Future Leaders. To av disse kommer fra Norconsult: Ida Karoline Andresen og Daan Boonstra er begge med i kampen om å bli Europas mest talentfulle ingeniør.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. I år er hele fem nordmenn med i finalen av EFCA Future Leaders, og to av disse kommer fra Norconsult. I tillegg til å kunne smykke seg med tittelen «Europas mest talentfulle ingeniør», får vinneren også delta på EFCAs årsmøte. 

Ida Karoline Andresen

I begrunnelsen for nominasjonen av Ida Karoline Andresen, trekkes hennes profesjonelle innstilling og gode kommunikasjonsevner samt hennes solide akademiske og karrieremessige resultater frem. Karoline startet sine studier ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i 2010, der hennes sterke motivasjon for miljøet og bærekraft vokste frem. Ida kom til Norconsult via Øvre Romerike Prosjektering AS som ble en del av Norconsult i 2019.

Ida jobber hovedsakelig med økologi og landskapsdesign. Hun har blant annet vært leder for landskapsarkitektene i prosjektet Humla Borettslag på Vollebekk, der hun har hatt ansvaret for å skape utendørsarealer og takhager. I prosessen har hun utfordret både byggherre og entreprenør på grønne løsninger og jobbet iherdig for å gjøre prosjektet så innovativt og biodiversifisert som mulig. Ida har de siste to årene også vært avdelingsleder for landskap på Norconsult sitt kontor på Jessheim, der hun har vist et naturlig talent for å motivere sine medarbeidere.

Daan Anne Boonstra

Daan Anne Boonstra er en svært engasjert konsulent innen fagfeltet bærekraft og energieffektivitet. I begrunnelsen for nominasjonen trekkes det frem at Daan er løsningsorientert og god på samhandling med andre, og at han arbeider systematisk med planlegging av arbeidsoppgavene, noe som sikrer at han leverer riktig kvalitet hver gang.

Daan kombinerer rollen som bygningsfysiker med rådgivning innen energi og bærekraft, noe som sikrer en helhetlig tilnærming til alle prosjekter. Han har bygget opp en svært god tverrfaglig forståelse fra arbeid i tidligfase, så vel som i selve byggefasen.

Daan er gruppeleder for bygningsfysikerne i Norconsult i Trondheim, og var inntil nylig tungt involvert som BREEAM AP og RIBYFY i prosjektet Tempevegen 22 (MAX-bygget), som er sertifisert til BREEAM «Outstanding». MAX-bygget anses som et av de mest innovative og bærekraftige rehabiliteringsprosjektene i Norge. Daan er også BREEAM AP for prosjektet «Husebyskolene», som er under bygging i Trondheim.

Vi ønsker Ida og Daan lykke til i konkurransen!

Vinneren kåres i begynnelsen av juni.