Universum Professional Study 2015: Norconsult fortsatt best blant rådgivende ingeniører

Norconsult har gått fra 14. til 6. plass på årets Universums 2015 undersøkelse om den beste arbeidsplassen for ingeniører. Plasseringen legger selskapet i tet blant rådgivende ingeniører. Tidligere i år ble selskapet også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver blant ingeniørstudentene.

-Vi er veldig stolte over enda bedre plassering i Universums undersøkelse sammenlignet med i fjor, og at vi fortsatt ligger i tet innenfor vår bransje, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

- Vår styrke som selskap er at vi har fagkompetanse, teknologi, erfaring og lokalisering som gjør at vi får arbeide med de aller mest interessante prosjektene. Det gjør at vi er en attraktiv arbeidsplass for ingeniører. Tidligere i år ble vi også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver blant ingeniørstudentene. Det bekrefter ytterligere at vi er en arbeidsplass som skiller seg positivt ut blant de andre aktørene i markedet. I tillegg til å få jobbe med spennende prosjekter, tilbyr vi karriereutvikling gjennom Norconsult Academy som er vår internopplæring. At Norconsult er eid av de ansatte, tror jeg er med på å bidra til at vi har et ut over det vanlige godt samarbeidsklima og arbeidsmiljø internt, med motiverte, kreative og engasjerte medarbeider, sier han.

Stabilt på toppen i årets universum rangering ligger Statoil og Aker Solutions, med DNV GL på ny 3. plass, Kongsberg gruppen og Sintef på 4 og 5 plass – så fulgt av Norconsult på 6. plass.

Slik ser hele listen ut (tallet i parentes viser fjorårets plassering):

1. Statoil (1)
2. Aker Solutions (2)
3. DNV GL (tidligere Det Norske Veritas) (7)
4. Kongsberg Gruppen (8)
5. Sintef (11)
6. Norconsult (14)
7. Multiconsult (18)
8. Siemens (17)
9. Statkraft (18)
10. ConocoPhilips Norge (3)
11. Statens vegvesen (27)
12. Lundin Norway (10)
13. ABB (15)
14. Google (12)
15. Rambøll (20)
16. Shell (4)
17. Statnett (31)
18. Sweco (25)
19. FMC Technologies (6)
20. Asplan Viak (47)

Les mer om vår plassering på KarriereBarometeret 2015 her. Les mer om Universum her.