På pallen: Kommunikasjonsrådgiver Marthe Haugen Stranden (t.h) og HR-rådgiver Malin Eriksen (t.v) er svært stolte av å ha mottatt prisen under Universum Professional Awards 2017. Foto: Line Slotnæs

Universum Professional Survey 2017: Norconsult er kåret til en av Norges mest attraktive arbeidsgivere

Norconsult beholder andreplassen på Universums undersøkelse for 2017, og er for andre året på rad den mest populære arbeidsgiveren for rådgivende ingeniører.

Universum avdekker hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere blant yrkesaktive med høyere utdanning, og i år har mer enn 10 000 sagt sin mening. Innenfor teknologi og naturvitenskap har mer enn 2 000 yrkesaktive ingeniører svart på undersøkelsen som for andre gang har kåret Norconsult til den mest attraktive arbeidsgiveren i bransjen.

Tall fra årets undersøkelse viser at ingeniørene som ønsker å jobbe i Norconsult assosierer selskapet blant annet med markedssuksess og utviklingsmuligheter, noe som gleder konsernsjef Per Kristian Jacobsen.

– Norconsult har en klar nummer én posisjon i Norge og noen av de mest spennende og komplekse prosjektene og problemstillingene man som rådgivende ingeniør kan jobbe med innenfor en rekke ulike fag- og tjenesteområder. At vi i tillegg assosieres med utviklingsmuligheter, er meget positivt, og gjenspeiler satsningen vi har på intern karriereutvikling, sier Jacobsen.

Rekrutterer 200 nye medarbeidere hvert år

– Resultatet fra undersøkelsen er et uttrykk for flere år med målrettet arbeid for å være det mest attraktive selskapet i bransjen. Norconsult lever av kompetanse, og skal ha bransjens mest kompetente medarbeidere. I Norge ansetter vi rundt 200 nye medarbeidere hvert år. Vi jobber iherdig for å tiltrekke oss de beste ved å vise at vi kan tilby en meningsfull og spennende arbeidshverdag, og at vi har medarbeidere som virkelig trives i jobben sin. Resultatet fra årets medarbeiderundersøkelse viser at over 90 prosent av medarbeiderne i Norconsult kan anbefale andre å søke jobb hos oss, dét tar vi som et tegn på at folk har det bra og er stolt av jobben de gjør, sier konserndirektør Fride A. Hærem.

Statoil, Norconsult og Multiconsult er topp tre i årets Universum-kåring for yrkesaktive ingeniører. Videre er Rambøll og Sweco inne på årets topp 10-liste, noe som gjør rådgiverbransjen til en av de aller mest populære arbeidsgiverne blant yrkesaktive ingeniører. 

  • Hege Njå Bjørkmann

    EVP Communication and brand

  • Kontakt oss