Ikke ett fett, Romerike

Norconsult har, på oppdrag av ni kommuner og to avløpsselskap på Romerike, laget en informasjonskampanje rettet mot innbyggerne i ni kommuner på Romerike for å sette fokus på problemet med matfett i avløpsrørene.

Prosjektnavn

Ikke ett fett, Romerike - informasjonskampanje

Kunde

Lillestrøm kommune, Nannestad kommune, Eidsvoll kommune, Gjerdrum kommune, Nittedal kommune, Ullensaker kommune, Lørenskog kommune, Aurskog-Høland kommune og Nes kommune, samt avløpsselskapene MiRA og NRA

Sted

Norge

Periode

2020

Oppdraget

Flytende fett og matrester bidrar til å tette avløpsrør, og gir mat til rotter og andre skadedyr i kloakken. Dette skaper særlig store problemer i desember måned. Kommunene på Romerike ønsket en felles informasjonskampanje for å gjøre innbyggerne klar over problemet, og hvordan de kunne bidra til å redusere megden fett i avløpet.

 

Løsningen

Norconsult opprettet kampanjesiden ikkeettfettromerike.no som inneholdt informasjon om problemet med fett i avløpet, hvordan innbyggerne skal kvitte seg med matfett og oljer på en riktig og bærekraftig måte og tips og triks. I tillegg fikk kampanjen en egen Facebook-side og en YouTube-kanal.

Det ble laget fem korte filmer fra kjøkkenet, som viser korrekt måte å kvitte seg med forskjellige typer matfett. Det ble utarbeidet informasjon til kommunenes websider, en innhodlsplan for sosiale medier, pressemeldinger og en egen episode av podcasten Prosjektkontoret om fett i rørene. Det ble også laget grafiske elementer og plakater som kommunene og innbyggerne kunne printe ut. Under hele desember ble det publisert saker, tips og filmer på kampanjens Facebook-side.

 

Resultatet

I løpet av kampanjeperioden ble nærmere 200.000 mennesker eksponert for kampanjens budskap gjennom sosiale medier, og resulterte i to avisoppslag i lokale medier samt en egen podcastepisode,

 

  • Ingrid Sjølander

    Seniorrådgiver

  • Kontakt oss