Landskapsprosjekteringen gikk ut på å utarbeide syv takhageplaner, i tillegg til planer for den offentlige forbindelsen og terrenget og områdene rundt bygningene. Det ble utarbeidet 3D-modeller av uteanleggene.
Uterommene som dannes på, mellom, bak og foran disse byggene, fungerer som fellesområder for beboerne. De forskjellige nivåene er forbundet med trapper, og skaper et variert nettverk av møteplasser og oppholdssteder på alle nivåer i bebyggelsen. I hver av de to bygningene er ett nivå gitt ekstra bredde og ment som et større felles gatetun for lek og sosialt samvær. Behovet for privatliv er sikret av plantekasser med beplantning som gir skjerming mellom de aktive fellesområdene og boligene. Tanken er at beboerne skal ta i bruk disse gatetunene og bidra med egen beplantning og møblering.
I vinkelen mellom de to hovedvolumene fører en offentlig trappeforbindelse gjennom området. På terreng øverst og nederst på denne forbindelsen er det etablert leke- og oppholdsplasser med varierte muligheter for aktiviteter og trening, for både yngre og eldre barn. «Klatreskogen» ligger helt øverst i anlegget, og kan skilte med vid utsikt og klatreutfordringer i bratt terreng. Singelrenner og gatesteinskanter gir en tydelig og robust struktur til uterommene.Det er plasstøpte betongdekker og tredekker på takhagene, og plasstøpt gummi i lekeområder gir universell tilgjengelighet. Plantekassene er bygget i tre, og beplantingen er naturlik og variert.
Joanna Gocalek
Landskapsarkitekt MNLA