I sommer kan du oppleve mange spennende og flotte prosjekter på lokalferie i Skandinavia

Oppdag Skandinavia med Norconsult i sommer

Selv om det nå åpnes for noe utenlandsreiser, anbefaler myndighetene også denne sommeren ferie i egent land. Skal du på lokalferie, kan du kombinere ferie med å ta en kikk på mange spennende og flotte prosjekter der Norconsults ingeniører og arkitekter har arbeidet på de siste årene.

Norge
Skal du på Norgesferie i år kan du starte oppdagelsesreisen på Oslos nye bystrand, Operastranda, som ble åpnet 2. juli i år. Her kan både store og små bade og kose seg, midt i Oslo sentrum. Legg merke til at store deler av stranden er laget av stein og fyllmasser fra andre byggeprosjekter i området. Kortreist og bærekraftig!

Mer bading, lek og kos kan du oppleve i Mjøsparken i Brumunddal. Ved Mjøsas bredder har Norconsults ingeniører, arkitekter og landskapsarkitekter vært med på å omgjøre den gamle tømmerindustritomta Strandsaga til en liten oase av hygge og aktiviteter. Mens du er i området kan du kikke på Mjøstårnet – verdens høyeste trebygning.

En annen flott park med Norconsult-stempel er Mølledammen og Fritz Røed skulpturpark på Bryne i Rogaland. Parken sto ferdig i 2018 og her har tilknytningen til vannet er en viktig del av prosjektet. For å knytte omkringliggende arealer til vannet og legge til rette for opplevelser knyttet til vannet, er det prosjektert en rekke trapper, brygger, terrasser og en ny gangbro.

Om solen har blitt for varm, og det er på tide å trekke innendørs, kan du besøke Cermaqs visningssenter for oppdrettsindustrien – Arctic Salmon Center – på Hamarøya i Nordland. Et lite fiskesprett unna mærene i fjorden kan du lære alt du ikke visste du ikke visste om norsk oppdrettsnæring. Og, ligner ikke de veggplatene Norconsults arkitekter har tegnet inn veldig mye på fiskeskjell?

Når du har reist langt og lengre enn langt, er det godt å finne seg en god og myk seng – selv om solen aldri går ned. I midnattsolens rike, på vakre Sommarøy i Troms finner du Sommarøy Arctic Hotel ute i havgapet. I tillegg til fersk fisk du kan fiske fra soveromsvinduet, nydelig utsikt og god service, byr hotellet også på det ypperste av Norconsults hotellkompetanse.

Sverige
Enhver skandinav som vært på reise vet at ikke noe smaker som vannet hjemme! Vättern er Sveriges største innsjø, og Norconsult har gjort et stort stykke arbeid med å kartlegge Vättern som mulig drikkevannskilde for Örebro. Men, det er ingen hinder for å ta seg et svalende bad i sjøen.

Dersom du synes det er for kaldt å bade i Vätteren, er kanskje heller Vilundabadet i Upplands-Väsby utenfor Stockholm noe for deg. Badeanlegget på 6000 kvadratmeter er et godt eksempel på Norconsults kompetanse på bad og badeanlegg i et attraktivt, vakkert og trivelig miljø. Hører du all støyen? Nei? Det er fordi det her er brukt ekstra ressurser på å redusere støy både fra innsiden og utsiden av de store vinduene.

En av de beste måtene å oppleve Sverige på er å reise med tog. Tar du kust-til-kust banan til Göteborg fra Kalmar og Karlskrona kan kanskje du også se hvor Norconsults jernbanerådgivere har kommet med forslag til forbedringer slik at kapasiteten på denne viktige toglinjen kan økes i fremtiden. Eller – du kan bare lene deg tilbake og se Småland suse forbi togvinduene.

Vel fremme i Göteborg er et besøk på Västkustens hovedstad ikke komplett uten noen timer på Liseberg. Det nye badelandet er ikke klart ennå, men Slänggungan på Liseberg er moro for både små og store. Om du har vært her tidligere, legger du kanskje merke til at den nå står på en annen plass? Da den måtte flyttes i 2018, fikk Norconsult oppdaget med å dimensjonere det nye fundamentet til karusellen. Vi kan garantere at den står helt fast – selv om det kanskje ikke kjennes slik når du går rundt der oppe.

 

Danmark

Roskildefestivalen er kanskje avlyst i år, men vil du oppleve spennende arkitektur og dansk musikkhistorie, tar du turen til Ragnarock – dansk rockemuseum i Roskilde utenfor København. Interessante utstillinger, flott arkitektur og glade mennesker. Riktignok ikke noen konserter, men heller ingen gjørmehav og nakenløp. Og en liten bayer skal det vel alltids bli mulig å få.

 

I det gamle krittbruddet Lindholm Kridtgrav i Aalborg, ligger nå det fantastiske boligområdet Lindholm Søpark  med 44 familieboliger. Her gjør nærhet til vannet og spennende arkitektur området til et godt sted å leve. Vil du oppleve noen sommerdager i de gamle krittgravene kan du jo håpe at noen av beboerne leier ut leiligheten sin på AirBnb i sommer.

Om du ikke får bo i Søparken, er det alltids et rom i et av Skandinavias største hoteller, Comfort Hotel Copenhagen Airport, kun noen få skritt fra terminalbygget på Kastrup. Har du et tidlig fly fra Danmark – eller du bare liker atmosfæren på store flyplasser, da er dette hotellet perfekt for deg. T-banen går in til København sentrum i flyplassterminalen bare noen meter fra hotellobbyen, om du vil se noe annet enn innkomne fly og Broen der ute i havet.

Dette er bare noen få utvalgte prosjekter, men se også norconsult.no/prosjekter, norconsult.se/vara-projekt og norconsult.dk/vores-projekter for flere prosjekter fra henholdsvis Norge, Sverige og Danmark.

  • Kjetil Ekkeren

    Senior kommunikasjonsrådgiver

  • Kontakt oss