Empire and Beacon Wind

Norconsult har levert produksjonsberegningene for Equinor sin havvindsatsing i USA

Prosjektnavn

Empire and Beacon Wind

Kunde

Equinor

Sted

Nord-Amerika

Periode

2023 til 2023

Oppdraget

Norconsult har i over 10 år arbeidet med å beregne produksjonen i offshore vindparker. Equinor har utviklet to blokker for offshore vind utenfor Long Island i USA, Empire Wind (1260 megawatt) og Beacon Wind (1230 megawatt).

Equinor har nå blitt valgt til å levere disse to vindparkene. En viktig del av konkurransen som Equinor har vært igjennom har vært å dokumentere forventet energiproduksjon fra disse to store vindparkene. Det er Norconsult som har levert disse beregningene.

Løsningen

I oppdraget har Norconsult benyttet sin brede erfaring med beregning av produksjon fra et stort antall landbaserte vindkraftanlegg. Vindforhold offshore varierer ikke så mye fra sted til sted som på land. Men på grunn av store investeringer betyr likevel små forskjeller i vindhastighet store beløp i forventet inntekt fra parkene. Vår lange erfaring med bruk av meteorologiske modeller for å fremstille et detaljert bilde av historisk vind og klima har hatt stor betydning for dette oppdraget. Vi har generert historisk klima ca 20 år tilbake ved hjelp av vår superdatamaskin.

Slike store utbygginger av offshore vind samles normalt i blokker der ulike selskaper får tildelt delområder av disse blokkene. Det betyr at den tilgjengelige vindressursen vil bli redusert av naboparkene. Norconsult har god kompetanse i å beregne denne effekten.

Resultatet

Tildelingen av dette oppdraget viser at Norconsult er en viktig aktør innen offshore vind.

  • Øyvind Byrkjedal

    Avdelingsleder Hovedkontor

  • Kontakt oss

    Tverrfaglig samarbeid