Norconsults bruk av spillteknologi på prosjektet Ulriken, legges merke til også internasjonalt. (Illustrasjon: Norconsult / Baezeni)

Norconsult nominert til internasjonal BIM-pris for andre år på rad

Med bruk av spillteknologi på prosjektet Ulriken, er Norconsult en av åtte finalister til den internasjonale prisen AEC Excellence Awards i kategorien infrastruktur.

– AEC Excellence Awards henger svært høyt i bransjen, og nåløyet for å nomineres som en av finalistene er veldig trangt. Derfor er det kjempegøy at vi får denne anerkjennelsen, det viser at det vi holder på med innen bruk av spillteknologi i prosjekt er banebrytende, sier Thomas Angeltveit, BIM-koordinator fra Norconsult.

Bruker spillteknologi til signalbefaring på jernbane
Norconsult har hatt komplett ansvar for detalj- og byggeplan for nytt tunnelløp mellom Arna og Fløen i Bergen. Det nye tunnelløpet vil, sammen med dagens tunnel, gi dobbeltspor på strekningen, totalt ca. 8 kilometer. Ny tunnel hadde gjennomslag 29. august i år og er drevet med tunnelboremaskin (TBM) som første jernbanetunnel i Norge. Arbeidet omfatter også ombygging av Arna stasjon og oppgradering av eksisterende Ulriken tunnel. Norconsult har ansvaret for alle fagfelt og er i tillegg tildelt oppgaven med å visualisere hele strekningen Arna-Bergen for å kunne gjennomføre signalbefaring. Det er her spillteknologien er benyttet med stor suksess.

– Jeg vil skryte av prosjektledelsen til Bane NOR. De er teknologisk interesserte og gir oss muligheten til å drive med teknologisk innovasjonsarbeid. Det er gjennom slike initiativ at anleggsbransjen beveger seg fremover, sier Angeltveit.

145 ulike prosjekter nominert
Dette er andre året på rad at et Norconsult-prosjekt er nominert til AEC Excellence Awards. I 2016 kom Vamma 12-prosjektet på 1. plass i kategorien «Energy and Natural Resources».I 2017 er 145 prosjekter fra 32 ulike land nominert til den gjeve prisen, innen fire ulike kategorier. Vinneren innen hver kategori vil kåres under Autodesk University, verdens største BIM-konferanse, som arrangeres i Las Vegas i november. Konferansen arrangeres hvert år, og samler mer enn 10 000 deltakere fra hele verden.