spisesal med bord og stoler

Helma Hotell

Helma hotell stod ferdig våren 2015, og allerede året etter kom hotellet på sjetteplass i kåringen av Norges 10 beste hoteller.

Prosjektnavn

Helma Hotell

Kunde

Bolt Construction AS

Sted

Norge

Periode

2011 til 2015

Nøkkeltall

5 000 m². 110 dobbeltrom, samt møterom for 100 personer.

Oppdraget

I utgangspunktet var planen at det gamle Holmen hotell i sentrum av Mo skulle bygges på med tre etasjer. Relativt vanskelige grunnforhold i området gjorde imidlertid at det ble bestemt å rive den gamle bygningsmassen og heller bygge et helt nytt hotell. Norconsult har jobbet med prosjektet fra skissefasen, til detaljprosjektering og arbeidstegninger. Kontoret på Mo har også gjort omreguleringen.

 

Løsningen

Bygget har bærekonstruksjon i stål og hulldekker som etasjeskillere. Med sine seks etasjer er bygget er Mo i Ranas høyeste. I underetasjen er det etablert en garasjekjeller med 23 plasser. Fasaden er kledd med lyse plater og trekledning av Accoya. Hotellet har 110 dobbeltrom, der 11 er HC-tilpasset. Hotellet har møterom med kapasitet på opp til 100 personer, samt en romslig resepsjon og frokostsal.

 

Resultatet

Helma hotell stod ferdig våren 2015, og allerede året etter kom hotellet på sjetteplass i kåringen av Norges 10 beste hoteller. I tillegg er de på førsteplass i Skandinavia innen Clarion Collection hotells eget barometer for tilfredse gjester.

  • Gunnar Kolskog

    Fagekspert

  • Kontakt oss

    Tverrfaglig samarbeid