moderne trebygg

Kongsgaten 52-60

Norconsult har detaljprosjektert byggeri for fagforeningen Industri Energi. Prosjektet er vinner av Stavanger Kommunes byggeskikkpris i 2019.

Prosjektnavn

Kongsgaten 52-60 + nybygg Bergelandsgaten

Kunde

Backe Rogaland AS

Sted

Norge

Periode

2018 til 2019

Nøkkeltall

  • Kontorbygg: 3 500 m² 6 bygg med inntil 6 etasjer
  • Rehabilitering av bevaringsverdig bygg med TEK10

Oppdraget

Byggeriet ligger sentralt i Stavanger, med utsikt over Breiavatnet. Backe Rogaland AS ønsket å restaurere fem eksisterende trebygg, samt etablere et nybygg.

 

Løsningen

Norconsults prosjekt forbinder de seks byggene på en arkitektonisk og byggeteknisk forsvarlig måte. De er bundet sammen innvendig og har varierende gulvnivå i alle bygg. Kontorene er utformet med en kombinasjon av cellekontorer og kontorlandskap.

Kongsgata 52 er vernet og det har derfor vært en utfordring i å ivareta antikvariske prinsipper og detaljering i kombinasjon med nye funksjonskrav og tekniske krav. Andre utfordringer som er løst var å få planløsninger og vertikale forbindelser til å fungere, å oppgradere bevaringsverdig bygg med forbedring av varme-, lyd- og brannegenskaper og det å fordele de arkitektoniske kvalitetene i et meget komplekst byggeri.

 

Resultatet

De rehabiliterte trebygningene har to og tre etasjer, mens nybygget har fem etasjer over bakkenivå og kjeller. De eksisterende byggene har bærende konstruksjon av tømmer. Nybygget har stedstøpt kjeller og bærekonstruksjon av betongelementer over bakkenivå. Prosjektet vant Stavanger Kommunes byggeskikkpris i 2019.

  • Einar Stig Eriksen

    Oppdragsleder

  • Kontakt oss

    Tverrfaglig samarbeid