olavshallen sett fra scenen uten publikum

Olavshallen

En tidligere kombinasjon av kjøpesenter og kulturhus skal rehabiliteres og bli et kultursenter. «Kunsten å bergta!» er mottoet og utgangspunktet for det nye prosjektet, som blir et innendørs bykvartal i Trondheim med kunst og kultur for alle.

Prosjektnavn

Olavshallen

Kunde

Olavshallen

Sted

Trondheim

Periode

2020 til 2022

Nøkkeltall

  • Areal: 3500 m²

Oppdrag

Olavshallen består av fredede bygg fra 1700-tallet og har mange ulike drivere, også under rehabiliteringsperioden. Oppdraget var å skape et helhetlig interiør for områder som «store sal», restauranter, barer, kino, platebutikk, aktivitetsrom, kontorareal, fellesarealer, garderober og toaletter.

 

Løsning

Alle de ulike områdene ble designet under et felles konsept, men hadde også sin egen identitet. Materialer, farger, belysning, møblering og planløsning har blitt utformet etter ønsker og behov fra brukerne, forventninger fra kunden og budsjett. Vi har beskrevet og koordinert gjenbruksmøbler og supplert med nye møbler etter behov. Vi har også designet nye stoler til «store sal».

 

Resultat

I dag fremstår Olavshallen som et helhetlig og inspirerende kultursenter. Vi bidro til et helhetlig designkonsept, som bidrar til at dette litt fragmenterte kvartalet bindes sammen og tydeliggjør hva Olavshallen er og ønsker å bidra med.

 

  • Siril Betten

    Interiørarkitekt

  • Kontakt oss

    Tverrfaglig samarbeid