Svingskive Marienborg

Norconsult har utført prosjektering og rådgivning i forbindelse med bygging av ny svingskive og nytt buttspor på Marienborg i Trondheim. Det har blitt utarbeidet komplett konkurransegrunnlag i tillegg til at Bane NOR har fått støtte i forbindelse med anleggsgjennomføring.

Prosjektnavn

Svingskive Marienborg

Kunde

Bane NOR

Sted

Norge

Periode

2021 til 2022

Oppdraget

Bakgrunnen for prosjektet var et ønske om å kunne snu rullende materiell i Trondheim uten å kjøre Stavne-Leangenbanen, og likevel opprettholde mulighet for å bruke området til lasting/lossing og lagring av utstyr og materialer.

 

Løsningen

Svingskiva har en diameter på 24 m, og er dimensjonert for lokomotiver inntil 120 tonn. Prosjektet har krevd gode koblinger mellom eksisterende og ny infrastruktur, og har lagt vekt på praktiske løsninger for norsk vinter og gjenbruk av materialer der det har vært mulig. I tillegg var det nødvendig å ta hensyn til at området der svingskiva skulle ligge er i daglig bruk av Bane NOR.

 

Resultatet

Italienske Bertolotti leverte svingskiva, og anlegget ble bygd av Veidekke (AS og bane). Svingskiva og tilhørende spor ble offisielt overlevert januar 2022.

 

  • Lise Lund

    Senior Prosjektleder

  • Kontakt oss

    Tverrfaglig samarbeid