3d illustrasjon av skolebygning

Nye Borkenes skole – et eksempel til etterfølgelse

Elevene er strålende fornøyd med den nye skolen. Nytt skolebygg, med moderne fasiliteter og muligens regionens beste skoleutsikt gjør skolehverdagen til en lek for elevene ved Borkenes skole. Mye takket være Norconsult.

Kvæfjord kommune i Troms er kanskje mest kjent for sine søte og gode jordbær, og «verdens beste» kake. Nå kan de legge til en ny og flott skole på sin skryteliste. I fjor høst ble nye Borkenes skole åpnet, og skolestart dannet avslutning for Norconsults flerfaglige oppdrag. Norconsult har bidratt med alle arkitekt- og ingeniørfag i prosjektet, og har fått gode tilbakemeldinger fra både skolens elever og lærere, byggherre og totalentreprenør.

"Alt er gjennomtenkt og planlagt i samarbeid brukerne. Her har vi fått en skole som bidrar til et godt læringsmiljø og et flott bygg som vil fungere som kulturhus og samlingssted for hele bygda. Både elever og lærere er svært fornøyde"
Øyvind Kristiansen ,

Rektor ved Borkenes School

Oppdragsleder Håvard Dalheim Johansen er svært glad for at skolen og prosjektet ble så bra som det ble.

– Dette er et prosjekt vi veldig stolte av. Her har vi vært med på å skape en viktig funksjon i samfunnet, som betyr mye for mange. Et godt eksempel på vårt motto om at vi hver dag forbedrer hverdagen til folk, forteller Dalheim Johansen. Prosjektet har blitt lagt merke til langt utenfor Harstad. I sterk konkurranse med nesten 30 000 andre Norconsult-prosjekter fra både inn- og utland, gikk prosjektet helt til topps og vant Norconsult Awards 2023 i kategorien «LiVE PRO», som kort kan beskrives som Norconsults «Best Practice» for prosjektgjennomføring. Norconsult Awards er en utdeling som har til hensikt å hedre fremragende prestasjoner gjennom året som har gått

interiør i forskjellige farger

Som oppdragsleder framholder han samarbeidet både internt og eksternt som det han selv er mest fornøyd med, og at de hele veien har hatt kunden i fokus. Dalheim har særlig vært opptatt av tillit – som er ett av seks lederprinsipper i kulturplattformen til Norconsult.

"Vi må forstå kunden vår, skape flyt og ha tillitt til hverandre. I dette tilfellet var det mange kunder. Her måtte vi finne gode løsninger for både kommune, lærere, elever og fremtidige elever. Min jobb har vært å skape flyt og den gode dynamikken. Samspill, god kommunikasjon og deling av kunnskap var i fokus hele veien"
Håvard Dalheim Johansen,

Prosjektleder

Harstadbygg Entreprenør var totalentreprenør for prosjektet. De synes samarbeidet mellom Norconsult, byggherre Kvæfjord kommune og underentreprenører har vært et eksempel til etterfølgelse, både når det gjelder samarbeid og måloppnåelse. Prosjektet ble overlevert til avtalt pris og til avtalt tid.

 

– Gjennom en hektisk og komprimert digital prosjekteringsprosess, har Norconsult sin tverrfaglige rådgivergruppe levert koordinerte og byggbare arbeidsgrunnlag, som igjen har vært et svært godt bidrag til at prosjektmålene på tid, økonomi og kvalitet ble oppnådd, sier totalentreprenørens prosjektleder, forteller Raymond Berntsen i Harstadbygg Entreprenør.