Trehjørningen

Norconsult har utarbeidet et konkurranseforslag for utvikling av nye boliger på en tomt i Jevnaker med en eksisterende butikkbygning.

Prosjektnavn

Trehjørningen

Kunde

Fossen Eiendom AS

Sted

Norge

Periode

2018

Nøkkeltall

6650 m² bolig, 3000 m² næring og 4350 m² parkering

Oppdraget

Jevnaker ligger strategisk mellom Hønefoss og Gardermoen med kort avstand til Oslo. Tomten ligger mitt i dette knutepunktet, hvilket gjør at det egner seg til noe iøynefallende. Storgata 6 har en unik beliggenhet mellom Randsfjorden og Hermanstjernet og ligger strategisk plassert mellom bykjernen, glassverket og hotellet. Eksisterende sports- og matbutikk skal bevares og være i drift gjennom byggeperioden.

Det er krav til parkering for handlende og nye beboere, samt uteoppholdsareal. Forholdet til bykjernen fremstår idag som noe isolert, og en naturlig kobling til Storgata mangler. Dagens situasjon medfører også mye støy og trafikk rundt tomten. E16 skal imidlertid flyttes, og arbeidene

 

Løsningen

Sportsbutikken i underetasjen omorganiseres med ny fleksibel planløsning. En ny passasje åpnes opp mellom U1 og 1. etasje slik at kunder enkelt kan bevege seg mellom parkering, sportsbutikk og matbutikk. I tillegg etableres en utvendig trapp for direkte kommunikasjon mellom parkering og sportsbutikk.

Parkering og bod til bolig er plassert i underetasje med heis og trappeforbindelse direkte opp til leilighetene. Matbutikken utvides til 1500 m2. Varemottak, lager, post mm. plasseres mot gate, noe som gir en effektiv logistikk. Gaten blir med dette grepet også mer levende, med forskjellige aktiviteter som pågår store deler av døgnet. Boligdelen består i toetasjes townhouses i samme høyde som eksisterende bebyggelse i Storgata.

Leilighetsdelen trapper seg oppover mot sør. Størrelser kan justeres etter behov og markedssituasjon. Det er også mulig å etappeinndele utbyggingen av boligene. I hagen er det mulig å etablere fellesfunksjoner som festlokale, vinkjeller, vinterhage og spa. I tillegg til privat uteplass er felleshagen såpass stor at det er mulighet for arealer som kan være disponible til private parseller for leiligheter høyere opp i bygningen. Her er det mulig å dyrke blomster eller grønnsaker eller bare ha et enkelt møblement.

  • Carl Engblom

    Fagspesialist

  • Kate Holm

    Markedskoordinator for Arkitektur i Norconsult og partner, markedsområdeleder for Nordic, Arkitekt MNAL

  • Kontakt oss

    Tverrfaglig samarbeid