Stangaland skole ble kåret til årets skolebygg. Norconsult har hatt prosjekteringsansvaret og stått for landskapsarkitektur på den nye skolen. Foto: Adam Mørk

Norconsult prosjekterte Årets skolebygg

Norconsult prosjekterte Årets skolebygg 2023

Torsdag ble det klart at det var Stangaland skole i Karmøy kommune som vant den gjeve prisen Årets skolebygg 2023. Norconsult har hatt prosjekteringsansvaret for alle tekniske fag og landskapsarkitektur for vinnerskolen.

– Vi er stolte av å være en sentral bidragsyter til vinneren av Årets skolebygg. Det viser at vår kompetanse innen tverrfaglig rådgivning og skoleplanlegging er helt i tet i bransjen, sier Kjersti Dunham, direktør Bygg og Konstruksjon i Norconsult.

Det er syvende året på rad at Nohrcon arrangerer den nasjonale skolebygg-kåringen. Hovedmålet med konkurransen er både å synliggjøre de som planlegger og bygger gode og bærekraftige læringsmiljøer, og inspirere andre aktører og utbyggere.

Stangaland skole, som også kalles den 'store, vennlige skolen med natur- og miljøprofil', ble kåret som vinner gjennom en offentlig avstemning med over 1 200 stemmer.

Aldri sett en finere skole

Noen av kommentarene som ble brukt for å beskrive skolen av de som stemte, kan vi lese på Norhcon sin hjemmeside:


«Har aldri sett en bedre og finere skole enn denne i Norge før. Fine detaljer og veldig bra gjennomført».

«Trivsel til ungene er ikke minst ivaretatt. Moderne og godt tilrettelagt for god læring. Det vrimler av familier med barn på ettermiddag og i helgene».

«Et fantastisk uteområde til stor glede for store og små».


Tenkt mye på pedagogikk og læring

Stangaland skole som kan romme 700 elever fra første til syvende klasse, sto klar for å ta imot elever og lærere høsten 2022. Den er et resultat av en sammenslåing av to skoler og skal også fungere som en samlingsplass for nærmiljøet med flerbrukshall, fritids- og arrangementsmuligheter.

Ordfører i Karmøy kommune, Jarle Nilsen, sier at i samarbeid med kommunenes ansatte, arkitektene, byggeleder og entreprenør, har det høyt fokus på å skape areal til læring både i klasserom og på skolens store uteområde. Han er godt fornøyd med skolen, som han beskriver som moderne og funksjonell og godt tilrettelagt for god, variert og fremtidsrettet pedagogikk, ifølge hans kommentar på Nohrcon.no.

Det er en fagjury som avgjør hvem som blir finalister. De ser blant annet på design, bærekraftighet, pedagogisk tankegang og hvordan skolegård og uteområder er tilpasset omgivelsene

– Det jeg først la merke til med Stangaland skole var gårdsrommene og takterrassen med direkte utgang fra SFO. Disse gir mulighet for lune leke- og oppholdsplasser (…). Det er tenkt mye pedagogikk og læring i forhold til skolens omgivelser. Det er spennende rammer som støtter de naturvitenskapelige fagene, hvor ute og inne kan brukes for å støtte aktivitetene, skriver fagjuryen på Nohrcon sin hjemmside.

Om Stangaland skole, 1.-7. klasse

  • · Hvor: Kopervik i Karmøy kommune
  • · Kapasitet: 700 elever og ca. 100 ansatte
  • · Prosjekteier: Karmøy kommune
  • · Landskapsarkitektur og tekniske fag: Norconsult
  • · Arkitekter: HLM arkitektur og 3RWarkitekter AS
  • Henrik Charlesen

    Senior kommunikasjonsrådgiver

  • Kontakt oss