BIR Terminal og hovedkontor. Foto: Thor Brødreskift

Opplev Norden med Norconsult: ferietips i Danmark, Island, Norge og Sverige

Det er sommer, og det betyr ferietid. Hvorfor ikke kombinere ferien med å oppleve noen av Norconsults imponerende prosjekter? Her er noen anbefalinger til opplevelser i Danmark, Island, Norge og Sverige som kan berike ferien din.

Danmark

Sykkellandet Danmark, kjent for Skagen, LEGO og tidløst design, har blitt et foretrukket ferieland for mange. Norconsult er godt representert i landet, med sine 11 kontorer. Her er noen av prosjektene vi er stolte over å ha vært involvert i.

En København-ferierende kan bo som en københavner på renoverte Hotel Kong Arthur, som ligger i hjertet av byen. Hvis du reiser med barn, kan skolene i Sydhavnen og Arenakvarteret besøkes for utendørslek, og dra gjerne innom det gamle centrallageret for avisproduksjon, nå kjent som Papirøen, for å observere spennende arkitektur. Du kan også vurdere en tur til Danmarks Tekniske Universitet, hvor bygning 112 R3 Platform er. Bygget har vunnet Norconsult Awards, vår prestisjetunge interne kåring av fremragende prosjekter, i kategorien Sustainability.

En kort kjøretur fra København, ligger Roskilde. Enten du befinner deg her for å delta på årets festival eller ei, så bør du besøke Danmarks Rockmuseum for litt rockehistorie. Bygget er lett å finne, det er nemlig dekket med gullnagler og karakteristiske rødeløpere.

Hvis du befinner deg i vest-Danmark, kan Nationalparkcenter Thy være verdt et besøk. Senteret er en portal til naturen og opplevelsene Thy nasjonalpark har å by på. En totimers kjøretur på tvers av Midtjylland vil ta deg til det spektakulære Gl. Estrup Landbrugsmuseum.

Island

Øynasjonen Island er kanskje Nordens mest eksotiske destinasjon. Her finner du vulkaner, isbreer, varme kilder og geysirer. Både Norconsult og Nordic opererer i landet.

Hvis turen går til Island, kan du besøke Sultartangi, et av Islands mange vannkraftverk. Norconsult ledet prosjektet med fornyelse av stator G1 i vannkraftverket, noe som økte energieffektiviteten med 10 prosent. Vannkraftverket er tilknyttet Islands største demning, og det ligger en knapp time unna Hekla, som er en av landets mest aktive vulkaner.

Hvis turen går til Reykjavik, kan du bo på Canopy by Hilton. Hotellet har en avslappet, men eksklusiv atmosfære, og sammen med flere renoverte bygg er dette en del av et av byens nyere torg.  Når du først er i byen, bør du også ta turen til Efstaleiti. Det nyutviklede nabolaget er plassert sentralt i Reykjavik, med utsikt over både byen og nærliggende fjell.

Norge

Norge, kanskje mest kjent for fjorder og nordlys, er Norconsults opprinnelsesland. Med nesten 100 års drift i landet, finnes det mange spennende prosjekter verdt å besøke.

Hvis drømmeferien er byferie, kan Norge friste med flere alternativer. I Bergen bør du besøke Lynghaugparken, som er tildelt kommunens by- og utformingspris. Du kan også beskue Norconsult Awards-vinner i åpen kategori, BIR Terminal og hovedkontor, som har blitt et bærekraftig signalbygg i sentrum. I Trondheim kan du sjekke ut Olavshallen – et innendørs bykvartal med kunst og kultur. Hvis du befinner deg i Oslo, kan du nyte solen ved Hovinbekken, på Nedre Foss eller på Operastranden. I sentrum kan du også beundre slottskandelabrene. Et av hovedstatens mest populære turistmål, Holmenkollbakken, er også verdt en titt.

Nord for Oslo, ligger idylliske Mjøsparken. Her kan du promenere, skate og bade. Fortsetter du til Nord-Norge, kan du oppleve spektakulær utkikk fra fjellheisen i Tromsø eller besøke det nasjonale museet for kvener og norskfinner, Vadsø museum. Fjellgeiten bør sjekke ut Varden restaurantKvitfjell eller Fyri Hotell i Hemsedal.

Den bilferierende kan få med seg høydepunkter som verdens største heldigitale bru, Ny Sotrabru. På veisambandet Ryfast kan du kjøre gjennom verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel. Norconsult Awards-vinner E39 Fjellvegen – Hafstadvegen åpner først i september, men i sommer kan du bevitne et storstilt arbeid med legging av oklemønsteret på torget i Førde-sentrum. 

Og hvis du skulle bli usikker på hvor du er, så kan Hvor?-appen eller sjøkartene fra Kartverket hjelpe deg. Begge forvaltes ved hjelp av Norconsult Digital.

Sverige

Sverige, ABBA og IKEAs hjemland, kan friste med «fika», rullende landskap og en rik kulturarv. Norconsult har vært involvert i både små og store prosjekter i landet, og her er noen tips til steder å besøke.

Om du ferierer i Sør-Sverige, kan vi anbefale deg et besøk til Malmö Live – en møteplass for musikk og kultur. Derifra kan du kjøre langs vestkysten for å ta et bad og få sand mellom tærne. Bacchus i Falkenberg er det perfekte stedet for piknik og late sommerdager. Fortsetter du din reise nordover langs kysten, finner du Vättlefjälls motionscentral, perfekt for deg som vil nyte friluft og mosjon.

Hvis sommervarmen uteblir, og du befinner deg i Stockholms-området, kan et besøkt til Täby svømmehall gjøre susen. Her finnes konkurransebasseng, familiebasseng, treningsfasiliteter og serveringssteder. Litt nord for Stockholm, i Knivsta, finner du CIK – Centrum för idrott och kultur, som har aktiviteter for store og små.

Reiser du nordover, og er interessert i historie, kan du ta turen innom fornminnet Särna skans 211 i Dalarna. Det gamle forsvarsanlegget er blant de største i området fra andre verdenskrig. Nord-Sverige kan også friste med vakker natur, deriblant Hällingsåfallet, som er Sveriges lengste canyon. Og i Skellefteå kan du oppleve et av verdens høyeste trebygg, nemlig Sara kulturhus. Byggets 80 meter rommer kulturopplevelser for store og små.

Du finner flere av våre spennende prosjekter her.

 

Om Norconsult

Norconsult er et ledende nordisk rådgiverselskap. Vi kombinerer ingeniørfag med arkitektur og digital kompetanse, på tvers av små og store prosjekter i privat og offentlig sektor, innen infrastruktur, energi og industri, bygg, eiendom og arkitektur. Med hovedkontor i Sandvika i Norge og om lag 6 300 medarbeidere fordelt på rundt 140 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen og Finland, kombinerer vi tverrfaglig kompetanse med lokal tilstedeværelse. (Tall pr. første kvartal 2024)

  • Rikke E. B. Flinder

    Senior kommunikasjonsrådgiver

  • Kontakt oss