Fasade
Foto: Hugo Lütcherath

Åsaheimen sykehjem

Åsaheimen sykehjem i bydelen Åsane utenfor Bergen ligger på en kolle med utsyn i alle retninger, omgitt av furutrær. Interiøret i massivtre og de store vindusflatene bringer naturen inn i rommet både taktilt og visuelt.

Hjemlig atmosfære

Interiøret i Åsaheimen er hjemlig, varmt og inviterende. Bygget er oppført i massivtre og har fire volumer knyttet sammen av et sentralbygg, hjertesonen. Hjertesonen er hovedadkomsten og har inngang til de fire fløyene med ti private enheter og fellesrom.
Hver fløy med private enheter er utformet for å gi maksimale sol- og utsiktsforhold.  Innredningen i stuene og fellesområdene inviterer til gode stunder for både beboere, ansatte og besøkende.

 

Tidløs design

Møblene er valgt ut med omhu og har et nordisk design med god funksjonalitet og mye bruk av tre. Tekstiler i høy kvalitet har et spill og en variasjon i farger og tekstur som bidrar til et behagelig, tidløst uttrykk. Fargepaletten på tekstiler og møbler er variert, varm og rolig og i samspill med interiørets farger og den integrerte kunsten der blomster, frukt natur er et gjennomgangstema.

Et sykehjem er også en arbeidsplass. Funksjonell innredning og inspirerende omgivelser er med på å skape en god arbeidshverdag. Innredningen er designet og spesialtilpasset til de mange praktiske funksjoner som gjør sykehjemmet til et godt sted å være både for de som bor der og for de som arbeider.

  • Linda Maria Szücs

    Interiørarkitekt MNIL. Seniorrådgiver

  • Kontakt oss

    Tverrfaglig samarbeid