Tiller Kirkegård - Driftsbygning

Norconsult sitt forslag "Livets sirkel" ble av enstemmig jury kåret som vinner av konkurransen om Tiller Kirkegård i Trondheim. Som en del av arbeidet med utvidelsen av kirkegården har Norconsult også prosjektert en ny driftsgård for Trondheim kommune.

Prosjektnavn

Tiller Kirkegård - Driftsbygning

Kunde

Kirkelig fellesråd i Trondheim

Sted

Norge

Periode

2012 til 2016

Nøkkeltall

Driftsbygg: 890m²

Oppdraget

Kirkelig Fellesråd i Trondheim ønsket å bygge et anlegg som kombinerer kravene til en funksjonell kirkegård i fellestenking om et godt sted å være. Driftsbygget som Norconsult la frem var et robust konsept med god estetikk kombinert med hensynet til drift og logistikk.

 

Løsningen

Driftsbygningen er en del av utvidelsen av Tiller kirkegård med minnelunder samt en muslimsk gravplass. Bygget består av garderober for 20 personer med grovgarderobe, dusj, vaskerom og kjøkken. Ansatte inngangen er adskilt fra hovedinngangen.

Driftsanlegget består av totalt 16 stykk varm- og kaldgarasjer med ulike verkstedfunksjoner. Besøkende har en lett tilgjengelig ankomst via hovedinngangen som ligger inntil et driftskontor.

Driftskontoret fungerer også som møterom for besøkende hvor man kan få oversikt over de ulike gravfeltene på kirkegården. Den nye driftsgården skal bidra til å gi anlegget karakter og kan brukes til arrangementer utover arbeidstid.

 

Resultatet

Anlegget er prosjektert og bygget med generalentreprise. Enterpriseunderlag omfatter full arkitektfaglig prosjektering av arbeidstegninger samt alle detaljer med prosjektbeskrivelse etter NS 3420. Bygget er ferdigstilt og åpnet av ordfører i oktober 2016.

Tverrfaglig samarbeid